Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Borussia Dortmund a realizat în sezonul trecut cele mai mari venituri din istoria sa

Publicat cu

pe

Echipa de fotbal Borussia Dortmund, finalista ultimei ediții a Ligii Campionilor, a anunțat vineri un record în cifra de afaceri anuală din istoria sa, atingând 509,1 milioane de euro în sezonul trecut, conform AFP.

Această sumă, care nu include indemnizațiile de transfer, reprezintă o creștere de 24% față de sezonul anterior, în ciuda unui loc cinci dezamăgitor în Bundesliga.

Cifra de afaceri record se datorează în mare parte parcursului surprinzător al Borussiei în Liga Campionilor, unde a pierdut finala cu 0-2 în fața echipei Real Madrid. Creșterea veniturilor din drepturile TV și vânzarea produselor derivate au contribuit, de asemenea, la acest rezultat impresionant.

„Aceasta este a 20-a mea conferință de presă anuală și, cu siguranță, una dintre cele mai satisfăcătoare”, a declarat Hans-Joachim Watzke, proprietarul clubului, vineri, în cadrul prezentării anuale a rezultatelor financiare.

Cu toate acestea, veniturile clubului din regiunea Ruhr ar putea fi și mai mari, având în vedere transferul mijlocașului englez Jude Bellingham la Real Madrid pentru 103 milioane de euro în perioada de referință.

Borussia Dortmund rămâne singura echipă din prima divizie a campionatului german care este cotată la bursă.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo