Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Cote d’Ivoire şi Nigeria vor juca finala Cupei Africii pe Naţiuni

Publicat cu

pe

Echipa națională de fotbal a Coastei de Fildeș s-a calificat în finala Cupei Africii pe Națiuni, competiție pe care o găzduiește, după ce a învins echipa Republicii Democrate Congo cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Stade Alassane Ouattara din Ebimpe, în a doua semifinală a turneului.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Sébastien Haller (minutul 65), atacantul echipei Borussia Dortmund. Jucătorii ivorieni au meritat victoria, în ciuda faptului că Haller a ratat alte două oportunități bune de a marca, iar Franck Kessie a lovit bara.

„Elefanții” își doresc să câștige al treilea trofeu de campioni ai Africii, după cele obținute în 1992 și 2015. Coasta de Fildeș s-a calificat cu emoții din faza grupelor, terminând pe locul al treilea, cu trei puncte și un golaveraj negativ. Selecționerul Jean-Louis Gasset a fost demis după înfrângerea drastică cu Guineea Ecuatorială (0-4), iar echipa a fost condusă ulterior de interimarul Emerse Fae.

Coasta de Fildeș a mai ajuns în finale în anii 2006 și 2012.

În finala programată pentru duminică, echipa națională a Coastei de Fildeș va întâlni echipa Nigeriei, care a învins Africa de Sud cu 4-2 la loviturile de departajare (1-1 după prelungiri), în prima semifinală.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo