Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Cristiano Ronaldo, în lotul Portugaliei pentru EURO 2024

Publicat cu

pe

Cristiano Ronaldo este inclus în lotul de 26 de jucători anunțat marți de selecționerul naționalei Portugaliei, spaniolul Roberto Martinez, pentru EURO 2024. La 39 de ani, fotbalistul de cinci ori câștigător al Balonului de Aur va participa la al unsprezecelea său turneu internațional, conform AFP.

La douăzeci de ani de la prima sa apariție la EURO 2004, organizat în Portugalia, și la opt ani după ce a câștigat EURO 2016, Ronaldo, care joacă în campionatul saudit, este pregătit să participe la al șaselea său campionat european, stabilind un nou record de participări. De asemenea, deține recordul mondial pentru selecții (206) și goluri (128) la nivel de echipă națională.

În lotul Portugaliei nu sunt surprize majore. Raphael Guerreiro lipsește din cauza unei accidentări, dar este inclus Francisco Conceicao, tânărul jucător de la FC Porto, antrenat de tatăl său, Sergio Conceicao.

După Cupa Mondială 2022, Ronaldo a revenit în formă, devenind indispensabil pentru Martinez, care l-a înlocuit pe Fernando Santos și a obținut victorii pe linie în preliminariile EURO 2024. Cu zece victorii din zece meciuri, 36 de goluri marcate și doar 2 primite, Ronaldo a fost din nou cel mai bun marcator al echipei (10 goluri în 9 meciuri).

Martinez a lăudat performanțele lui Ronaldo, care a marcat 42 de goluri în 41 de meciuri pentru clubul său, Al-Nassr, subliniind importanța sa în fața porții.

Portugalia va juca meciuri amicale cu Finlanda, Croația și Irlanda înainte de EURO 2024, care va avea loc în Germania între 14 iunie și 14 iulie. În Grupa F, Portugalia va întâlni Cehia, Turcia și Georgia.

Alături de Ronaldo, Martinez a convocat atacanți precum Rafael Leao, Joao Felix, Goncalo Ramos, Pedro Neto și Francisco Conceicao. Mijlocașii creativi includ Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Vitinha și Otavio, iar mijlocașii defensivi sunt Joao Palhinha, Ruben Neves și Joao Neves.

În apărare, Ruben Dias va juca alături de Danilo Pereira, Antonio Silva sau Goncalo Inacio, iar veteranul Pepe, la 41 de ani, a fost convocat pentru rolul său important în vestiar. Fundașii laterali incluși sunt Joao Cancelo, Nuno Mendes, Diogo Dalot și Nelson Semedo. Poarta va fi apărată de Diogo Costa, cu rezervele Rui Patricio și Jose Sa.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate