Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Germania, încrezătoare că este printre favoritele la titlu la EURO 2024

Publicat cu

pe

Victoriile Germaniei împotriva Franței și Olandei în meciurile amicale din luna martie au demonstrat că țara gazdă a EURO 2024 are toate motivele să se considere printre favoritele la titlu, a declarat luni directorul echipei naționale a Germaniei, Rudi Voeller, citat de Reuters.

La începutul unui scurt cantonament în Turingia, înainte de mutarea echipei săptămâna viitoare în Bavaria, Voeller a menționat într-o conferință de presă că echipa Germaniei a arătat semne de progres real.

„Un moment cheie în dezvoltarea noastră au fost ultimele două meciuri din martie. Ne-am dat seama că după trei luni și jumătate sub comanda lui Nagelsmann am obținut două victorii convingătoare, iar în interiorul echipei a apărut un optimism incredibil. Nu trebuie să ne pierdem firea că acum totul funcționează, dar ar trebui să avem o doză de optimism”, a declarat fostul mare atacant, aflat alături de selecționerul Germaniei, Julian Nagelsmann.

Germania, de trei ori campioană europeană, nu a mai jucat nicio finală după ce a câștigat Cupa Mondială în 2014, iar acum dorește să facă o figură frumoasă în fața propriilor fani. Echipa nu a trecut de faza grupelor la ultimele două Mondiale, iar la EURO 2020 a fost eliminată în optimile de finală.

„Prin aceste două meciuri ale naționalei ne dorim să facem parte din grupul care ajunge până la final. Avem un turneu acasă. Ar trebui să fim optimiști că vom ajunge foarte departe, iar dacă până la urmă ajungem la Berlin pentru finală, cu atât mai bine”, a spus Voeller.

Lotul provizoriu al naționalei Germaniei este departe de a fi complet pentru primul cantonament. Jucătorii de la Bayer Leverkusen, echipa care a reușit eventul în acest sezon, vor sosi în câteva zile, în timp ce internaționalii germani de la Real Madrid și Borussia Dortmund, finalistele Ligii Campionilor, sunt așteptați săptămâna viitoare.

În timp ce Voeller și președintele Federației Germane de Fotbal (DFB), Bernd Neuendorf, își propun câștigarea titlului, selecționerul Nagelsmann a declarat că echipa dorește să le ofere fanilor un fotbal spectaculos.

Germania va juca meciul de deschidere al competiției pe 14 iunie împotriva Scoției, urmat de meciuri împotriva Ungariei și Elveției în Grupa A.

Echipa va disputa două meciuri de pregătire înaintea turneului, cu Ucraina pe 3 iunie și Grecia pe 7 iunie.

„Vrem să arătăm un fotbal atractiv. Biletele costă bani. Trebuie să oferim un fotbal care să fie amuzant și captivant. Dacă noi suntem entuziasmați, vom entuziasma și fanii”, a spus Nagelsmann.

Peste 15.000 de persoane sunt așteptate să urmărească primul antrenament deschis al naționalei luni.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate