Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Harry Kane a primit o şapcă de aur pentru selecţia cu numărul 100 în naţionala Angliei

Publicat cu

pe

Atacantul Harry Kane a fost onorat cu o șapcă de aur pentru a 100-a sa selecție în echipa națională a Angliei, marți seara, pe Wembley, înaintea meciului din Liga Națiunilor împotriva Finlandei.

Kane a marcat două goluri în acest meci, contribuind la victoria Angliei cu 2-0.

În Anglia, fiecare jucător primește o șapcă roșie cu emblema echipei naționale și numărul său de internațional după prima selecție.

Federația engleză a combinat tradiția cu inovația, oferindu-i lui Kane o șapcă specială, devenind astfel al zecelea jucător englez cu 100 de selecții, primul după Wayne Rooney în 2014.

Jucătorul lui Bayern Munchen, purtând ghete aurii pentru această ocazie, a primit șapca de la fostul internațional Frank Lampard (106 selecții), alături de soția și cei doi copii ai săi, care purtau tricouri inscripționate „Daddy 100”.

Cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei (68 de goluri) este încă departe de recordul de selecții (125) deținut de Peter Shilton, dar se apropie de Bobby Moore (108) și Bobby Charlton (106), campioni mondiali în 1966, precum și de David Beckham (115) și Steven Gerrard (114).

Kane a debutat în echipa națională pe 27 martie 2015 împotriva Lituaniei, pe Wembley, marcând la doar 79 de secunde după ce a intrat pe teren.

În cele 100 de selecții, Kane a fost căpitan de 73 de ori și titular de 87 de ori.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo