Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Infantino propune o ”declaraţie fermă” contra rasismului la viitorul congres FIFA

Publicat cu

pe

Președintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a propus ca următorul Congres al forului internațional, care va avea loc pe 17 mai la Bangkok, să adopte o declarație fermă împotriva rasismului, în efortul de a rezolva această problemă în fotbal în mod unitar.

Acesta a subliniat că fotbalul are puterea de a uni, dar societatea este încă divizată, iar rasismul este un fenomen agresiv care trebuie să înceteze. Infantino a recunoscut că, deși există deja instrumente pentru a aborda astfel de situații, diversitatea competițiilor și regulilor duce la insuficiențe în abordarea eficientă a rasismului.

În acest sens, el a solicitat o asumare a responsabilității, impunerea de sancțiuni penale împotriva celor vinovați și investiții în educație, precum și sancționarea cluburilor ale căror suporteri comit acte rasiste. Infantino a făcut un apel la unitate și a propus ca la Congresul FIFA să se adopte o rezoluție puternică împotriva rasismului.

În contextul incidentelor recente de pe teren, inclusiv cazul portarului Mike Maignan, care a fost ținta rasismului la un meci din Serie A, Infantino a exprimat susținere necondiționată pentru jucătorii afectați și a condamnat vehement astfel de comportamente. Propunerile sale pentru sancțiuni mai dure includ introducerea unei penalizări automatice pentru echipele ale căror suporteri provoacă întreruperea meciului din motive rasiste și aplicarea de interdicții pe stadioane, alături de acțiuni judiciare împotriva celor implicați în acte de rasism.

Actualitate

YHP Logo