Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Inter Milano a cucerit Supercupa Italiei pentru al treilea an consecutiv

Publicat cu

pe

Echipa Inter Milano a obținut victoria în Supercupa Italiei la fotbal pentru al treilea an consecutiv, învingând formația SSC Napoli cu scorul de 1-0 în finala disputată la Riad, Arabia Saudită.

Lautaro Martinez, atacantul argentinian și căpitanul „nerazzurri”, a înscris unicul gol al meciului în timpul adițional (minutul 90+1), beneficiind de un assist din partea francezului Benjamin Pavard.

Chiar dacă Napoli, campioana en titre a Italiei, a rămas în inferioritate numerică după eliminarea argentinianului Giovanni Simeone în prima oră de joc, Inter Milano a reușit să-și păstreze avantajul și să câștige trofeul.

Această performanță plasează Inter Milano pe locul doi în istoria Supercupei Italiei, devenind a doua echipă care reușește să câștige trofeul pentru a treia oară consecutiv. Doar AC Milan a realizat acest lucru în 1992, 1993 și 1994.

Simone Inzaghi, antrenorul lui Inter, a intrat și el în istoria competiției, devenind tehnicianul cel mai titrat cu cinci trofee (două cu Lazio Roma în 2017 și 2019, și trei cu Inter în 2020, 2023 și 2024). Astfel, el a depășit doi giganti ai fotbalului italian, Fabio Capello și Marcello Lippi, care au câștigat patru ediții ale Supercupei Italiei.

Actualitate

YHP Logo