Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Lionel Messi şi Aitana Bonmati, desemnaţi cei mai buni jucători ai anului 2023 de către FIFA

Publicat cu

pe

La ceremonia „FIFA The Best” desfășurată luni seara la Londra, argentinianul Lionel Messi și spaniola Aitana Bonmati au fost anunțați ca cei mai buni jucători ai anului 2023.

Messi (36 de ani) a fost la egalitate de voturi cu norvegianul Erling Haaland, considerat favorit datorită performanțelor sale impresionante cu Manchester City în Liga Campionilor, campionatul și Cupa Angliei. Cu toate acestea, căpitanul naționalei Argentinei a ieșit învingător după ce a fost clasat pe primul loc de către căpitanii echipelor naționale participante la vot. Pe locul al treilea s-a clasat francezul Kylian Mbappe.

De notat că Messi a primit cu câteva luni în urmă și trofeul Balonul de Aur, pentru a opta oară în cariera sa, acordat de revista France Football celui mai bun fotbalist al lumii.

La categoria feminină, Aitana Bonmati (25 de ani) a fost aleasă drept cea mai bună jucătoare, devansând-o pe compatrioata sa Jenni Hermoso și pe columbiana Linda Caicedo, conform anchetei FIFA.

Titlul de cel mai bun antrenor al anului a revenit lui Pep Guardiola la masculin, datorită sezonului excepțional cu Manchester City, în timp ce la feminin, Sarina Wiegman, actualul selecționer al Angliei, a primit această distincție. Guardiola i-a depășit pe Simone Inzaghi, antrenorul echipei Inter Milano, și pe Ange Postecoglou, fostul antrenor al lui Celtic Glasgow, actualul antrenor al echipei Tottenham Hotspur, unde s-a transferat recent fundașul român Radu Drăgușin. Printre finaliști s-au numărat și Luciano Spalletti, campion în Serie A cu Napoli, și Xavi Hernandez, antrenorul echipei FC Barcelona.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo