Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Olympiakos Pireu a cucerit trofeul Europa Conference League, după 1-0 cu Fiorentina

Publicat cu

pe

Olympiakos Pireu a câștigat dramatic trofeul Europa Conference League, învingând-o pe Fiorentina cu 1-0 după prelungiri, miercuri seara, pe AEK Arena din Atena.

Olympiakos a devenit prima echipă grecească care câștigă un trofeu european, datorită golului marcat de atacantul marocan Ayoub El Kaabi în minutul 116.

Fiorentina a pierdut finala competiției pentru al doilea an consecutiv, după ce anul trecut a fost învinsă de West Ham United cu 2-1, printr-un gol înscris de Jarrod Bowen în minutul 90. Olympiakos a avut prima mare ocazie a finalei, cu portarul Terracciano salvând un șut trimis de Podence în minutul 4. Fiorentina a replicat imediat, dar Belotti a fost imprecis dintr-o poziție favorabilă în minutul 5.

Olympiakos s-a impus prin golul marocanului Ayoub El Kaabi, care i-a luat faţa fundaşului şi a trimis cu capul în plasă la colţul scurt mingea centrată de Hezze (116). Pentru El Kaabi a fost al 16-lea său gol european din acest sezon.

Fiorentina a avut o şansă de a restabili egalitatea, însă Ikone a fost blocat in extremis de David Carmo (120+1).

Ambele formaţii au fost lipsite de prospeţime în unele momente, având în vedere că au jucat 57 de meciuri în acest sezon.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate