Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Organizatorii Super Ligii au demarat un proces de atragere a cluburilor engleze

Publicat cu

pe

Bernd Reichart, CEO-ul companiei A22, care este promotoarea proiectului noii Super Ligi, afirmă că au început negocieri cu cluburi din Anglia, în urma deciziei Curții Europene de Justiție (CEJ) din decembrie, care a stabilit că UEFA nu poate împiedica formarea unei competiții rivale cu Liga Campionilor, conform DPA.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham au fost inițial susținătorii proiectului original al Super Ligii europene din aprilie 2021, însă au retras rapid sprijinul lor din cauza protestelor fanilor și a presiunii din partea autorităților fotbalistice și a Guvernului Marii Britanii.

Întrebat direct dacă au avut loc discuții cu cluburi din Premier League, Reichart a declarat agenției de știri PA: „Da, desigur. Este un proces logic și firesc. Toată lumea încearcă să înțeleagă implicațiile deciziei din decembrie; este o datorie profesională a cluburilor să înțeleagă cum va afecta aceasta guvernarea cluburilor din Europa și ce înseamnă pentru ele. Este o oportunitate majoră, de ce nu ar trebui toți să analizeze în mod obiectiv și să decidă ce este mai bine pentru cluburile lor, membrii și fanii lor? Suntem conștienți că există cluburi în toată Europa implicate în acest proces și încercăm să le sprijinim.”

Criteriile UEFA privind accesul pe piață al organizatorilor de competiții rivale trebuie să fie transparente, obiective, non-discriminatorii și proporționate, conform deciziei CEJ.

Reichart a afirmat că există cluburi din Europa care, deși au declarat public susținerea lor pentru UEFA și competițiile sale existente, au purtat discuții cu A22: „Există încă cluburi care nu doresc să fie implicate în politică și să fie presate la fiecare pas. Nu am stabilit un termen limită și nu am făcut apel public pentru declarații. Nu încercăm să divizăm comunitatea fotbalului în două tabere. Credem că este corect să purtăm discuții cu aceste cluburi în mod discret, pentru a le permite să gândească și să ia decizii în mod independent.”

Reichart a admis că proiectul Super Ligii a fost mai bine primit de cluburile din Liga Profesionistă de Fotbal din Scoția (SPFL) în comparație cu cele engleze: „Ei se confruntă cu o situație în care veniturile lor din drepturile TV, care reprezintă principala lor sursă de venit, conduc la o pierdere a competitivității an de an în comparație cu ligile mai mari.”

Actualitate

YHP Logo