Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Preşedintele FIFA salută prezenţa a 3.000 de femei în tribune la un meci din campionatul iranian

Publicat cu

pe

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, s-a felicitat, joi, pentru prezenţa a 3.000 de femei în tribune la un meci din campionatul iranian, unde prezenţa reprezentantelor sexului feminin a fost mult timp interzisă, informează AFP.

„În septembrie, am avut plăcerea să-l întâlnesc pe preşedintele Republicii Islamice a Iranului, Ebrahim Raissi, la New York, cu ocazia unei reuniuni despre dezvoltarea fotbalului feminin în această ţară şi prezenţa femeilor pe stadioane”, a afirmat Infantino pe Instagram.

„Este o mare satisfacţie faptul că am aflat că 3.000 de femei au asistat la derby-ul Teheranului, dintre Persepolis FC şi Esteghlal FC”, de joi, a adăugat responsabilul forului internaţional.

Acest derby, care reprezintă una din cele mai importante rivalităţi din fotbalul mondial, s-a jucat pe stadionul Azadi („Libertăţii”), a cărui capacitate este de 100.000 de locuri.

FIFA pune presiune de mulţi ani asupra Iranului pentru a-şi deschide stadioanele femeilor, dar Teheranul nu a autorizat până în 2019 decât în rare ocazii un număr limitat de femei (maxim 1.000 în 2018) pentru a asista la meciuri.

În 2021, Federaţia iraniană de fotbal a cerut parlamentului să adopte o lege care autoriza prezenţa spectatoarelor pe stadioane.

„Graţie acestui dialog între FIFA şi Federaţia iraniană de fotbal, a existat un progres”, a adăugat Gianni Infantino, care a precizat că se va deplasa în viitorul apropiat în această ţară.

Actualitate

YHP Logo