Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – România a debutat cu o victorie în preliminariile EURO 2025, 5-0 cu Armenia

Publicat cu

pe

Naționala feminină de fotbal a României a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Armeniei, câștigând cu un scor de 5-0 (1-0) într-un meci desfășurat vineri la Armavir. Acesta a fost primul meci al României în Grupa C4 a preliminariilor Campionatului European – EURO 2025.

În debutul selecționerului italian Massimo Pedrazzini, golurile tricolorelor au fost marcate de Brigitta Goder (minutul 42), Ștefania Vătafu (minutul 62), Savannah Taylor (minutul 65, autogol), Mihaela Ciolacu (minutul 69) și Andrea Herczeg (minutul 80).

În altă parte a grupei, Bulgaria a învins echipa Kazahstanului cu 1-0, jucând în deplasare.

Următoarele meciuri din grupă vor avea loc pe 9 aprilie, cu România întâlnind Kazahstanul la Stadionul Arcul de Triumf din București la ora 19:00, iar Bulgaria va juca împotriva Armeniei la ora 18:00.

În cadrul calificărilor, asemănător cu formatul din Liga Națiunilor, echipele concurează în grupe de trei (Liga C) sau patru echipe, fiecare disputând șase meciuri între aprilie și iulie 2024, având un meci acasă și unul în deplasare împotriva fiecărui adversar din grupa lor.

Primele două echipe clasate în Liga A (locurile 1 și 2) se vor califica direct la turneul final din iulie 2025, alăturându-se echipei gazdă, Elveția (care va concura în Liga B, dar are calificarea automată asigurată). Celelalte șapte locuri rămase vor fi decide în două runde de play-off, programate în octombrie și noiembrie/decembrie.

Prima rundă a play-off-ului este împărțită în două trasee. Echipele care termină pe locurile 3-4 în Liga A vor întâlni cele cinci câștigătoare ale grupelor plus cele trei locuri 2 cel mai bine clasate din Liga C. Din cele 16 echipe, 8 vor avansa în următoarea rundă a play-off-ului. În celălalt traseu al primului tur, câștigătoarele celor patru grupe plus cele două locuri doi cel mai bine clasate din Liga B vor juca împotriva colegelor din aceeași ligă clasate pe locurile secunde plus cele patru echipe clasate pe locul trei. Din cele 12 echipe, 6 vor avansa în următoarea rundă a play-off-ului.

Actualitate

YHP Logo