Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Sărutul de la Cupa Mondială subminează progresul imens al fotbalului feminin

Publicat cu

pe

Victoria strălucitoare a Spaniei la Cupa Mondială de fotbal feminin a fost aproape imediat umbrită de un sărut controversat, care a demonstrat că, în ciuda multor progrese în jocul feminin, este nevoie de mai multe schimbări structurale.

Fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), Luis Rubiales, a fost interzis timp de trei ani din toate activităţile legate de fotbal, după ce a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso, fără consimţământul acesteia, după finala CM 2023, în luna august.

Deşi turneul, găzduit împreună de Australia şi Noua Zeelandă, a fost considerat un succes uriaş, jucătoarele s-au întors la cluburile lor, unde câştigă doar un procent din ceea ce primesc omologii lor masculini.

Lipsa securităţii financiare este de altfel unul dintre motivele invocate pentru care multe jucătoare se tem să vorbească despre ceea ce ele consideră drept inegalităţi şi rele tratamente.

O jucătoare de la un club din Super Liga feminină din Anglia a fost scoasă din echipă cu doar câteva minute înainte de un amical din presezon şi i s-a spus că o maşină vine să o ia, deoarece a fost transferată. Nici jucătoarea respectivă, nici agentul acesteia nu fuseseră consultaţi în legătură cu această mutare.

Jucătoarea a declarat pentru Reuters să vrea să rămână anonimă pentru că se teme să nu-şi facă o reputaţie proastă şi să-şi submineze perspectivele unui viitor angajament.

Cu toate acestea, în ciuda dificultăţilor cu care s-au confruntat jucătoarele, fotbalul feminin a atins pe teren un standard nemaivăzut până acum, deoarece fanii s-au înghesuit pe stadioanele din întreaga lume pentru a urmări atât meciurile din competiţiile interne, cât şi pe cele internaţionale.

„Matildele” din Australia au devenit una dintre cele mai iubite echipe sportive din această ţară, scoţând mai popularele sporturi de iarnă de pe ultimele pagini ale ziarelor, în timp ce mulţimi record au asistat la meciurile din prima ligă a Angliei.

Actualitate

YHP Logo