Connect with us

SPORT

FOTBAL – Spania a câştigat Liga Naţiunilor la loviturile de departajare, 5-4 în finala cu Croaţia

Publicat cu

pe

Naţionala de fotbal a Spaniei a câştigat Liga Naţiunilor, după ce a învins Croaţia cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, în finala desfăşurată la Rotterdam, duminică seara, un meci în care scorul a fost alb (0-0) la capătul celor 120 de minute.

”La Roja” şi-a trecut astfel în palmares un nou trofeu, după ce a câştigat titlul european în 1964, 2008 şi 2012 şi cel mondial în 2010. Spania jucase finala ediţiei trecute, pierdută în faţa Franţei.

Meciul a fost unul echilibrat, cu puţine ocazii clare de gol, una dintre cele mai mari şanse fiind irosită de Ansu Fati (84), al cărui şut a fost respins de pe linia porţii de Ivan Perisic.

La loviturile de departajare, portarul Unai Simon a fost cel care a făcut diferenţa, apărând şuturile lui Lovro Majer şi Bruno Petkovic. Aymeric Laporte a ratat şansa de a aduce mai devreme victoria Spaniei, şutând în bară, iar Dani Carvajal a fost cel care a parafat succesul ibericilor. Pentru Spania au mai transformat Joselu, Rodri, Mikel Merino şi Marco Asensio, iar golurile croaţilor au fost semnate de Nikola Vlasic, Marcelo Brozovic, Luka Modric şi Ivan Perisic.

Marcelo Brozovic a fost declarat cel mai bun jucător al finalei.

Croaţia, condusă de veteranul Luka Modric (37 ani, la selecţia cu numărul 166), a ratat din nou câştigarea unui trofeu, după ce în 2018 a pierdut finala Cupei Mondiale din Rusia, iar la ediţiile din 1998 şi 2022 a obţinut medaliile de bronz.

Primele două ediţii ale competiţiei au fost câştigate de Portugalia (2019), respectiv Franţa (2021). La ediţia din acest an, podiumul Ligii Naţiunilor a fost completat de Italia, care a învins Olanda cu 3-2 în finala mică.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate