Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – UEFA a amendat România cu 40.000 de euro, pentru rasism şi discriminare la EURO 2024

Publicat cu

pe

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a sancționat România cu o amendă de 40.000 de euro pentru incidentele rasiste și discriminatorii care au avut loc la anumite meciuri de la EURO 2024 din Germania, potrivit EFE. Federațiile de fotbal din Albania, Austria, Croația, Serbia, Slovenia și Ungaria au fost, de asemenea, penalizate cu amenzi între 20.000 și 50.000 de euro.

Conform unui comunicat al Comisiei de Control, Etică și Disciplină a UEFA, sancțiunile includ atât amenzi, cât și interdicții de vânzare a biletelor către fanii vizitatori pentru meciurile oficiale viitoare la nivel de UEFA. Totuși, interdicția de vânzare a biletelor este suspendată pentru o perioadă de probă de doi ani și se va aplica doar dacă în acest interval se comite o altă încălcare similară.

FRF trebuie să plătească 40.000 de euro pentru comportamentul discriminatoriu al suporterilor la meciurile României cu Ucraina, Belgia și Olanda. Croația a primit cea mai mare amendă, de 50.000 de euro, pentru incidentele provocate de fanii săi în meciurile cu Spania, Albania și Italia.

Federațiile din Slovenia, Ungaria, Serbia și Albania trebuie să plătească fiecare câte 30.000 de euro pentru diverse incidente în mai multe meciuri, în timp ce Austria a fost amendată cu 20.000 de euro pentru un banner cu mesaj de extremă dreapta afișat de fanii săi în meciul cu Polonia.

Prin aceste măsuri, UEFA își propune să combată rasismul și discriminarea în fotbalul european, asigurându-se că stadioanele rămân locuri sigure și respectuoase pentru toți fanii.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo