Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – UEFA şi European Leagues apără formatul competiţiilor europene existente

Publicat cu

pe

Alexander Ceferin, președintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), și Pedro Proenca, președintele Asociației Ligilor Europene (European Leagues), și-au reiterat angajamentul ferm pentru colaborare și unitate în beneficiul fotbalului. Aceștia au exprimat, de asemenea, determinarea lor de a menține actualul format al competițiilor europene, conform informațiilor furnizate de EFE.

Întâlnirea dintre Ceferin și Proenca a avut loc la sediul UEFA din Nyon, Elveția, unde portughezul a fost confirmat în funcția de președinte al ligilor continentale pe 30 noiembrie. Pedro Proenca a condus Liga Portugheză între 2015 și 2023 și a avut o carieră notabilă ca arbitru FIFA între 2003 și 2015.

După întâlnire, Proenca a subliniat importanța consolidării cooperării între cele două organizații și apărarea formatelor actuale de competiție. A evidențiat, de asemenea, necesitatea de a demonstra armonia solidă între actorii cheie din fotbal, menținând formatele competiționale existente și protejând esența fotbalului, bazată pe merit, dreptul la vis și solidaritate.

Ceferin, președintele UEFA, a recunoscut rolul esențial al European Leagues în fotbalul european, subliniind contribuțiile valoroase ale asociației la modelarea viitorului sportului și la protejarea valorilor fundamentale în aceste vremuri critice.

Actualitate

YHP Logo