Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Xabi Alonso ar putea prelua Liverpool

Publicat cu

pe

Jurgen Klopp, managerul echipei Liverpool, a exprimat că Xabi Alonso, de la Bayer Leverkusen, este un antrenor „remarcabil” din noua generație de manageri de fotbal.

Alonso a fost considerat ca o posibilă opțiune pentru postul de manager la Anfield, în special după anunțul lui Klopp, în vârstă de 56 de ani, că va părăsi clubul la finalul sezonului.

Echipa lui Alonso ocupă primul loc în Bundesliga germană, cu cinci puncte în fața lui Bayern Munchen, care a câștigat ultimele 11 titluri. Alonso a petrecut cinci sezoane la Liverpool, între 2004 și 2009, câștigând Liga Campionilor, Cupa Angliei, Supercupa și Community Shield în timpul său la Merseyside, înainte de a avea succes la Real Madrid și Bayern.

Fostul mijlocaș a preluat Bayer Leverkusen în 2022 și a avut o serie neînvinsă în toate competițiile în acest sezon – ocupând prima poziție în Bundesliga, fiind în semifinalele Cupei Germaniei și în optimile Ligii Europa.

Succesul lui Alonso în Germania, inclusiv recenta victorie cu 3-0 împotriva rivalilor la titlu Bayern, l-a transformat într-una dintre principalele ținte manageriale pentru cluburile din Europa, inclusiv pentru Real Madrid.

„Următoarea generație de manageri este deja prezentă, iar Xabi se distinge în acest domeniu. El este un fost jucător de talie mondială, provine dintr-o familie de antrenori, ceea ce îl ajută puțin, fiind deja oarecum un antrenor când juca. Stilul său de fotbal, echipele pe care le-a format, transferurile pe care le-a realizat, sunt absolut excepționale. Dacă m-ați fi întrebat acum opt săptămâni despre Xabi Alonso, aș fi spus ‘Oh, Doamne!’ – poate ‘dinozaurii’, cum ar fi Carlo Ancelotti, Jose Mourinho, Pep Guardiola, poate eu, nu vom mai fi aici în următorii 20 de ani – bine, poate Mourinho, dar toți ceilalți nu”, a comentat Klopp.

Klopp a anunțat în ianuarie că se va retrage de la Liverpool în vară, după nouă ani, spunând că „nu mai are energie”.

Actualitate

YHP Logo