Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Xavi Hernandez nu va mai fi antrenorul echipei FC Barcelona în sezonul viitor

Publicat cu

pe

Xavi Hernandez nu va mai fi antrenorul echipei FC Barcelona în sezonul viitor, a anunțat vineri clubul catalan, după ce nu a reușit să obțină niciun trofeu în sezonul 2023-24, încheind pe locul 2 în campionatul Spaniei, conform AFP.

„Președintele FC Barcelona, Joan Laporta, i-a comunicat lui Xavi Hernandez că nu va mai fi antrenor în sezonul 2024-25”, a precizat clubul într-un comunicat. Barca a anunțat că Xavi va fi pe bancă în meciul de duminică împotriva Sevilla FC, din ultima etapă de campionat.

FC Barcelona i-a mulțumit lui Xavi „pentru munca sa ca antrenor, adăugându-se la cariera sa incomparabilă ca jucător și căpitan al primei echipe” între 1998 și 2015.

Format la academia La Masia, fostul internațional spaniol (44 de ani, 133 de selecții) a câștigat cu Barca, ca jucător, opt titluri de campion al Spaniei și patru Ligi ale Campionilor. El a fost numit antrenor al Barcelonei în noiembrie 2021 și a câștigat La Liga în sezonul 2022-2023.

Clubul catalan va dezvălui în zilele următoare noua structură a staff-ului echipei, conform comunicatului.

Potrivit presei, Hansi Flick, fost antrenor al lui Bayern Munchen și al naționalei Germaniei, este favorit să îl înlocuiască pe Xavi.

În ianuarie, Xavi anunțase că va demisiona la finalul sezonului, însă și-a schimbat decizia în aprilie, semnând până în 2025. Recent, presa spaniolă a speculat că tehnicianul ar putea fi demis din cauza declarațiilor făcute privind situația financiară dificilă a clubului și lotul necompetitiv, care au deranjat conducerea.

În acest sezon, FC Barcelona a fost eliminată de PSG în sferturile Ligii Campionilor, a pierdut în fața Real Madrid în finala Supercupei Spaniei și a fost eliminată de Athletic Bilbao în Cupa Spaniei.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate