Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

FUGIND DIN CALEA RĂZBOIULUI – Doi cetățeni ucraineni au fost salvați după ce s-au rătăcit în Munții Maramureșului

Publicat cu

pe

O noua actiune derulată azi-noapte de SPJ Salvamont Maramures in Munții Maramuresului, zona de frontiera cu Ucraina. Apelul venit prin 112 de la sotia unui baiat de 22 ani ratacit in munti a mobilizat echipele Salvamont si Politia de Frontiera.
Acesta a plecat de acasa in urma primirii ordinului de incorporare si i-a spus sotiei ca va incerca sa ajunga in Romania cu orice pret. Baiatul nu a mai putut fi contactat, nu are semnal la telefon, e echipat de iarna si ultima locatie pe care a obtinut-o sotia lui a fost acum 3 ore , acesta fiind se pare deja in Romania nu departe de zona de frontiera cu Ucraina.
„Echipele de cautare salvare ale SPJ Salvamont Maramures impreuna cu colegii de la Politia de Frontiera Poienile de sub Munte au reusit sa gaseasca 2 cetateni ucrainieni, unul din ei fiind baiatul de 22 ani pentru care s-a dat alarma. Al treilea ucrainean (din spusele celor 2) nu a mai trecut frontiera intorcandu-se din drum.
Urmeaza o coborare de aproximativ 2 ore dupa care cei doi ucrainieni vor fi predati echipajelor medicale care vor veni in sprijin. Ucrainienii sunt obositi, uzi, nemancati, in hipotermie usoara.
Avand in vedere ca zona este fara semnal atat telefonic cat si pe statii , comunicarea cu echipele de salvare se face cu ajutorul telefoanelor satelitare aflate in dotarea SPJ Salvamont Maramures.
Cei doi ucrainieni au fost predati echipajelor medicale venite in sprijin”, transmit reprezentanții Salvamont Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate