Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

GAZA – Armata israeliană anunţă retragerea trupelor sale din sudul Fâşiei Gaza

Publicat cu

pe

Israelul a retras forțele sale din sudul Fâșiei Gaza, inclusiv din orașul Khan Yunis, după luni de lupte împotriva mișcării islamiste palestiniene, au declarat duminică armata și surse din presa israeliană.

Armata a anunțat că Divizia de Comando 98 a finalizat misiunea sa la Khan Yunis și a părăsit Fâșia Gaza pentru a se pregăti pentru operațiuni viitoare, conform unui comunicat transmis AFP.

În comunicat, armata a menționat că o forță semnificativă va rămâne în Fâșia Gaza pentru a răspunde nevoilor strategice.

„O forță semnificativă condusă de Divizia 162 și Brigada Nahal va continua să opereze în Fâșia Gaza pentru a asigura libertatea de acțiune a armatei și capacitatea sa de a efectua operațiuni precise bazate pe informații”, se arată în comunicat.

Potrivit cotidianului israelian Haaretz, retragerea infanteriei din sudul Fâșiei Gaza se datorează îndeplinirii obiectivelor în această zonă.

Conform unui oficial militar citat de ziar, care este deseori perceput ca având o orientare politică mai de stânga decât majoritatea cotidianelor generaliste, „nu mai este necesar să rămânem în acest sector fără o necesitate strategică”.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate