Connect with us

ACTUALITATE

GAZA – Biden acuză Hamas că este „principalul obstacol” în calea unui acord

Publicat cu

pe

Președintele american Joe Biden a acuzat joi seară mișcarea islamistă palestiniană Hamas că este „principalul obstacol în această etapă” pentru încheierea unui armistițiu cu Israelul și eliberarea ostaticilor, relatează AFP.

„Am înaintat o propunere aprobată de Consiliul de Securitate, de G7, de israelieni, iar principalul obstacol în această etapă este Hamas, care refuză să semneze, deși au propus ceva similar”, a declarat Biden în cadrul summitului G7 din Italia, potrivit Agerpres.

Hamas a cerut joi, într-un comunicat, Statelor Unite să facă „presiune” asupra Israelului pentru obținerea unui armistițiu permanent în Fâșia Gaza.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, „continuă să vorbească despre faptul că Israelul este de acord cu cea mai recentă propunere de încetare a focului, dar nu am auzit afirmații de la niciun oficial israelian pe acest subiect”, a precizat Hamas. „În acest context, facem apel la Antony Blinken și administrația Biden să facă presiuni directe asupra Israelului”, a adăugat mișcarea islamistă.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate