Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

GAZA – Hamas spune că va continua să negocieze până se ajunge la un acord

Publicat cu

pe

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declarat miercuri că va continua negocierile prin mediatori până se ajunge la un acord cu Israelul de încetare a focului, informează DPA.

„Mişcarea va continua să negocieze prin fraţii ei mediatori pentru a se ajunge la o înţelegere care să îndeplinească cerinţele şi interesele poporului nostru”, a declarat Hamas într-un comunicat.

Hamas a mai spus că dă dovadă de „flexibilitatea” necesară pentru a ajunge la un acord care necesită „încetarea agresiunii” în Gaza şi a acuzat Israelul că pune obstacole în calea discuţiilor.

Reprezentanţi din Statele Unite, Qatar şi Egipt negociază o încetare temporară a focului cu Hamas la Cairo. Israelul nu participă direct la discuţii.

Hamas şi alte grupuri militante din Gaza au răpit aproximativ 240 de persoane când au atacat sudul Israelului la 7 octombrie 2023, ucigând aproximativ 1.200 oameni.

Israelul a răspuns cu un bombardament necruţător al zonei de coastă palestiniene blocate total şi a lansat o operaţiune terestră în Gaza pentru a elimina Hamas.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate