Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

GAZA – IDF afirmă că a ucis „200 de terorişti” în luptele de la spitalul Al-Shifa

Publicat cu

pe

Luptele violente continuă în apropierea spitalului Al-Shifa din Gaza, cu armata israeliană raportând că aproximativ 200 de combatanți au fost neutralizați până acum, în timp ce organizațiile pentru drepturile omului denunță un presupus atac deliberat asupra civililor, conform rapoartelor DPA.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au comunicat prin intermediul aplicației Telegram că aproximativ 200 de presupuși combatanți au fost eliminați în zona spitalului de la începutul operațiunilor.

În ultimele 24 de ore, IDF a indicat că combatanții au deschis foc asupra lor din interiorul și exteriorul unității de urgență a spitalului Al-Shifa.

IDF a subliniat că operațiunea sa are ca scop protejarea civililor, pacienților și personalului medical, precum și prevenirea daunelor asupra echipamentului medical. Ca măsură de precauție, civilii, pacienții și personalul medical au fost evacuați către alte facilități medicale create de armată.

Informațiile furnizate de IDF nu au fost încă verificate independent, conform rapoartelor DPA.

În contrast, organizația Euro-Med Human Rights Monitor a acuzat armata israeliană de presupuse crime împotriva civililor, inclusiv a copiilor, în timpul operațiunii din Al-Shifa.

Surse palestiniene de presă au raportat că un jurnalist de la postul de radio Saut Al-Quds a fost ucis de trupele israeliene în spital. Această informație nu a fost încă verificată independent, conform DPA.

Israelul acuză mișcarea islamistă palestiniană de folosirea facilităților medicale în scopuri militare, acuzații respinse de către aceasta.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate