Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

GAZA – Israelul, de acord să trimită o delegație de negociatori în Qatar pentru a continua discuțiile de pace

Publicat cu

pe

Sâmbătă seara, conform unor oficiali și surse locale citate de presa locală, cabinetul de război israelian a dat aprobarea pentru trimiterea în curând a unei delegații în Qatar pentru a continuă discuțiile, începute în ultimele zile la Paris, în vederea unui nou acord de armistițiu în Fâșia Gaza, care să fie însoțit de eliberarea ostaticilor, conform informațiilor furnizate de Euronews.

David Barnea, șeful Mossadului, a fost într-o vizită vineri în capitala Franței, conducând o delegație israeliană, pentru a continua un proiect de armistițiu discutat la sfârșitul lunii ianuarie cu omologii americani și egipteni, precum și cu premierul Qatarului.

Pentru a ajunge la un acord, Israelul a stabilit ca o condiție prealabilă „eliberarea tuturor ostaticilor, începând cu toate femeile”, conform consilierului pentru securitate națională al lui Benjamin Netanyahu, Tzachi Hanegbi. Acest apropiat al prim-ministrului a avertizat la postul de televiziune N12 că „un astfel de acord nu înseamnă sfârșitul războiului”.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate