Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

GENIU – Cel mai bun elev-matematician din lume, locul I la Olimpiada naţională în domeniu

Publicat cu

pe

David-Andrei Anghel, recunoscut drept cel mai bun elev-matematician din lume, provine de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Anul trecut, el a cucerit medalia de aur cu un punctaj perfect la Olimpiada internaţională desfăşurată în Japonia, iar acum s-a plasat pe primul loc la Olimpiada naţională organizată la Târgu Mureş, împărţind această poziţie de frunte cu alţi cinci elevi din ţară.

Într-o declaraţie pentru presă, David-Andrei Anghel a menţionat că, deşi recunoaşte succesul său, consideră că partea ştiinţifică a competiţiei a fost destul de simplă şi că subiectele propuse la olimpiadă şi la baraj au fost relativ uşoare, spre deosebire de aşteptările sale. Cu toate acestea, el a rememorat cu mândrie reuşita sa de anul trecut, când a obţinut punctajul maxim la Olimpiada internaţională, un fapt care nu s-a mai întâmplat în România de peste 25 de ani. Acest moment a reprezentat, conform lui, unul dintre cele mai memorabile din viaţa sa, iar atmosfera caldă şi apreciativă din cadrul olimpiadelor l-a făcut să se simtă încântat şi susţinut de către colegi și organizatori.

David-Andrei Anghel a subliniat că aceste performanţe impresionante sunt rezultatul unei munci susţinute, a perseverenţei şi a pasiunii pentru matematică. El dezvăluie că dedică ore în şir studiului, lucrând adesea patru-cinci ore pe zi împreună cu profesorii săi, Victor Vacariu şi Dan Dumitrescu.

În ceea ce privește viitorul său academic, David-Andrei Anghel a declarat că intenționează să-și continue studiile în Statele Unite ale Americii, la Massachusetts Institute of Technology (MIT), însă încă nu este hotărât asupra domeniului exact pe care îl va urmări.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo