Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

GUNOI – Greu de schimbat mentalitatea multor băimăreni

Publicat cu

pe

Reprezentanții Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere în județul Maramureș (ADIGIDM) au inițiat ieri campania „colectare inteligentă=selectare eficientă”. Campania a început în trei puncte de colectare a gunoiului: B-dul Traian (în spate la Pizza Plus), Unirii (în spate la Magazinul Maramureșul) și la punctul de colectare de la intersecția Mărășești cu B-dul Republicii.

„Cei care au adus deseul neselectat au fost ajutați să-l selecteze pe loc și abia apoi să-l arunce în recipienți. Cei mai mulți s-au conformat. Alții au preferat sa-și pună deșeul în mașină și să-l arunce la un alt punct de colectare, unde nu stătea un angajat ADIGIDM. O atitudine departe de ceea ce înseamnă respectul pentru comunitatea în care trăiești.
Efectele campaniei s-au văzut imediat. La punctul de colectare din intersecția Mărășești cu Bdul Republicii, în cele 11 ore în care s-a stat lângă punctul de colectare, s-au umplut 2 igloo-uri destinate fracției plastic/metal și mai mult de jumătate un igloo pentru fracția hârtie/carton. Recipienții pentru deșeu rezidual au rămas aprospe goi erau la 7 ore după golire. Într-o zi în care zona nu este supravegheată acești sunt arhiplini, necesitând două goliri/zi”, informează reprezentații ADIGIDM.
Dacă ieri au fost toate bune și frumoase, în timpul nopții unii băimăreni au revenit la vechile obiceiuri în ceea ce privește gunoiul și în această dimineață situația a revenit la „normal”, iar reprezentanții ADIGIM nu au mai avut decât să tragă o concluzie amară „Cât timp nu-i conștiință, nu-i putință”.

Actualitate

YHP Logo