Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

GUVERNARE – Șapte luni economice, în mesajul guvernului

Publicat cu

pe

“Stabilitate, siguranță și dezvoltare” – așa sintetizează reprezentanții guvernului perioada recentă, într-un mesaj transmis pentru a marca șapte luni de guvernare. România a înregistrat cea mai mare creștere economică între statele membre ale Uniunii Europene în primul trimestru al acestui an,investițiile străine directe au crescut cu 34% în primele patru luni ale acestui, am lansat PNRR-ul și servicii de digitalizare, menționează premierul Nicoale Ciucă.

Ce nu se spune în această sinteză: avem inflație record și tot record la numărul de firme care își închid afarile, reguli fiscale în continuă schimbare, companii care se zbat pentru supraviețuire (și multe care nu reușesc), procese de digitalizare contestate din mediul de afaceri și peste 1 milion de pensionari cu venituri de 1000 de lei.

România e una dintre țările din UE în care inflația a lovit cel mai puternic și figurează cu o inflație de 14,5%, conform datelor Institutului Național de Statistică.

În timp ce guvernul se laudă cu noi investiții, creșterea prețurilor la electricitate și gaze afectează activitatea multe companii din industria energetică, o serie dintre firme fiind nevoite să își oprească temporar producția.

Actualitate

YHP Logo