Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

HANDBAL MASCULIN – Doi jucători de la Minaur în lotul României pentru Campionatul European

Publicat cu

pe

România a câștigat ediția 2023 a Trofeului Carpați la handbal masculin după ce a învins în finala competiției, desfășurate la Pitești, Georgia cu 31-25 (14-14). Pentru tricolori au marcat Tărîță 8, Racoțea 3, Constantina 3, Dedu 3, Buzle 3, Stanciuc 2, Botea 2, Grigoraș 2, Nistor 1, Cumpănici 1, Rotaru 1, Sadoveac 1 și Negru 1.

La final, selecționerul Xavi Pascual a anunțat lotul cu care România va aborda Campionatul European din Germania. Printre cei 20 de jucători convocați se numără și jucătorii echipei CS Minaur, Robert Nagy și Gabriel Cumpănici.

Tudor Botea, cel de-al treilea handbalist băimărean care a făcut parte din lotul lărgit al naționalei, a fost lăsat acasă. Botea a primit puține șanse de afirmare la Trofeul Carpați. Selecționerul Xavi Pascual l-a folosit mai puțin de 20 de minute în finala cu Georgia, perioadă în care Tudor Botea a marcat de două ori și a oferit două pase decisive, una fructificată de Călin Dedu și alta irosită pe contraatac de Nicușor Negru.

Lotul României pentru Euro 2024

Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)

Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărîță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța)

Pivoți: Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur), Adrian Rotaru (CSM București)

Interi și centri: Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur), Cristi Ghiță (Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers)

Actualitate

YHP Logo