Connect with us

SPORT

HOCHEI – Florida Panthers a câştigat Cupa Stanley pentru prima oară în istoria sa

Publicat cu

pe

Echipa Florida Panthers a câștigat pentru prima oară în istoria sa Cupa Stanley, trofeul destinat campioanei Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheață (NHL), după ce a învins formația Edmonton Oilers cu scorul de 2-1 în meciul decisiv al finalei, desfășurat luni seara la Sunrise, Florida.

Gazdele au deschis scorul în minutul cinci prin Carter Verhaeghe, însă Oilers a egalat rapid, prin Mattias Janmark, în minutul șapte. Golul victoriei a fost marcat de Sam Reinhart în minutul 36, iar portarul Serghei Bobrovski a avut o contribuție semnificativă, cu 23 de intervenții decisive.

Florida Panthers a obținut pentru prima dată cel mai prestigios trofeu din hocheiul profesionist, nu fără emoții. Deși au început în forță finala, câștigând primele trei meciuri din cele șapte programate, Oilers a reușit să revină spectaculos și să câștige următoarele trei jocuri, forțând astfel un meci decisiv.

Edmonton Oilers a ratat șansa de a deveni a doua echipă din istoria NHL care câștigă Cupa Stanley după ce a pierdut primele trei meciuri ale finalei, performanță realizată doar de Toronto Maple Leafs în urmă cu 82 de ani.

Florida Panthers a ajuns în finala NHL și în sezonul trecut, fiind învinsă cu 4-1 de Vegas Golden Knights.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate