Connect with us

IMPORTANT

HOMESCHOOLING – Condamnați la închisoare pentru că și-au retras copiii de la școală

Publicat cu

pe

Recent, o instanță din România a condamnat definitiv doi părinți care au decis să-și retragă copiii din sistemul de învățământ tradițional, optând pentru educația de acasă. Judecătorii au constatat că o astfel de decizie intră atât sub incidența contravențiilor prevăzute de legea învățământului, cât și a infracțiunilor pedepsite de Codul penal, scrie playtech.ro.

Cuplul din localitatea Bratca, județul Bihor, a decis în septembrie 2021 să-și retragă cei patru copii minori din școala tradițională și să-i educe acasă, într-un program de tip homeschooling. Parchetul a demarat o anchetă în urma sesizării cu privire la retragerea copiilor, soldată cu trimiterea în judecată a părinților. Procurorii au constatat că platforma educațională folosită nu furniza cursuri online sau manuale, ci permitea părinților să-și aleagă propriul mod de educație și evaluare a copiilor.

Homeschooling sau educația acasă este un concept care implică educarea copiilor în afara instituțiilor de învățământ tradiționale, de cele mai multe ori în familie.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate