Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

IDENTITATE MARAMUREȘEANĂ – 13 localități din județ vor beneficia de finanțare pentru a elimina haosul urbanistic

Publicat cu

pe

13 localități din Maramureș vor beneficia de finanțare pentru realizarea sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale datorită cărora va fi eliminat haosul urbanistic, iar identitatea Maramureșului va trebui respectată.

”Haosul urbanistic reprezintă un pericol real pentru integritatea Maramureșului nostru autentic. Putem limita și elimina acest flagel care amenință arhitectura tradițională, identitatea și moștenirea noastră culturală numai prin regulamente urbanistice clare! Sunt foarte fericit să vă anunț că am reușit să obțin o nouă finanțare care ne va ajuta să protejăm și să menținem Maramureșul nostru frumos și pentru generațiile următoare!

Am semnat deja contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru realizarea sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale în localitățile Bistra, Bocicoiu Mare, Budești, Cernești, Coltău, Mireșu Mare, Repedea, Sarasău, Săcel, Sălsig, Suciu de Sus, Șomcuta Mare și Ulmeni. Este vorba despre aproape 3.000.000 de lei de care vor beneficia aceste 13 localități primind șansa de a se putea dezvolta responsabil pe viitor, respectând identitatea Maramureșului.

Îmi doresc ca Maramureșul și maramureșenii să prospere, dar vreau să obținem acest deziderat fără să știrbim identitatea noastră. Pentru asta am militat din prima zi de mandat și voi continua să lupt și după ce plec de la Consiliul Judeţean. Mărturie stau și alte inițiative pe care le-am avut în acești patru ani, cum este, spre exemplu, protejarea patrimoniului vernacular al satului Breb, dar și demersurile similare pe care le avem la Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă. Totul pentru maramureșeni și pentru Maramureș!”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Vlad HERMAN

Foto: Ștefan Bela

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo