Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

IMPORTANT – Ce trebuie să știi dacă ai microîntreprindere sau îți faci una în 2023

Publicat cu

pe

Tot ceea ce înseamnă microîntreprindere se schimbă din 2023, având în vedere modificările fiscale din Ordonanța 16 (cea a creșterilor de taxe), cu schimbările din Legea 370/2022. Guvernul a făcut mai multe modificări în privința acestui regim fiscal. De la 1 ianuarie toate firmele sunt considerate plătitoare de impozit pe profit și, prin opțiune, pot fi microîntreprinderi dacă îndeplinesc anumite condiții.

În primul rând, dacă vrei să-ți faci o microîntreprinere, trebuie să știi că plafonul veniturilor în 2023 este de 500.000 euro, ca să plătești impozitul de 1% (3% nu mai există), dar vedeți că au apărut și alte condiții.

Dacă ai deja o microîntreprindere și te afli, în 2022, sub 1 milion de euro, vei putea rămâne la același regim, atâta timp cât nu vei depăși 500.000 euro în 2023. Dacă ai depășit, treci la impozit pe profit.

O altă condiție: poți să deții mai mult de 25% din capitalul social al unei microîntreprinderi în cel mult 3 societăți. În caz contrar, dacă deții mai mult de 25% în mai mult de 3 societăți, trebuie să te deczi ce societăți trec la plata impozitului pe profit.

citește tot articolul pe hotnews.ro

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate