Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

IMPORTANT – Modificări privind examenul pentru obținerea permisului de conducere

Publicat cu

pe

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, un proiect care prevede modificări în ceea ce privește examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Examenul teoretic poate să fie dat oriunde în ţară, nu numai în localitatea de domiciliu. Propunerea legislativă modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit Agerpres, actul normativ vizează reducerea timpilor de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obţinere a permisului de conducere şi oferirea posibilităţii candidaţilor la obţinerea permisului de conducere de a participa la examenele teoretice oriunde în ţară, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

De asemenea, proiectul mai stabileşte că „pregătirea teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere va fi organizată pe module şi va fi recunoscută reciproc de unităţile autorizate cu atribuţii în domeniu”. Conform motivării comisiei, această modificare va permite unităţilor autorizate cu atribuţii în domeniu organizarea mai bună a activităţii de pregătire a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere.

„Examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere va rămâne să fie dat în condiţiile actuale, deoarece acum autorităţile competente din domeniu nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară”, se mai menţionează în raport, scrie stirileprotv.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate