Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

IMPORTANT – Noi reguli pentru polițele RCA

Publicat cu

pe

În cpând din data de 10 septembri, au intrat în vigoare noi reguli privind polițele RCA, conform unei norme a Autorității de Supraveghere Financiare (ASF) adoptată în luna iunie a acestui an.

Astfel, aceeași poliță RCA emisă de o companie de asigurări poate să aibă prețuri diferite, în funcție de unde este achiziționată. De asemenea, s-a introdus o „primă netă de cheltuieli de distribuție”, ceea ce face ca prețul final al poliței RCA să difere, în funcție de canalul de vânzare – online sau offline, la brokeri sau agenții. Este posibil ca achiziția online a unei polițe RCA să poată fi făcută la preț mai mic, având în vedere că presupune costuri de vânzare mai mici.

Totodată, s-au schimbat și regulile privind mașina oferită la schimb pe perioada reparației în urma unui accident. Astfel, zilele în care păgubitul beneficiază de mașină la schimb nu mai sunt condiționate decât de termenul de finalizare a reparației.

O altă modificare importantă, care va intra în vigoare din 15 octombrie, este introducerea formularului electronic de constatare amiabilă în caz de accident. Șoferii implicați într-un accident nu vor mai trebui să completeze formularul de constatare amiabilă de hârtie, ci vor putea completa electronic informațiile despre accident. Datele și semnăturile olografe ale celor implicați în accident vor fi preluate de dispozitivul pe care se completează formularul. Inclusiv realizarea schemei exacte a accidentului se va putea face cu ajutorul sistemului GPS, care va reda dinamica accidentului.

Constatarea va fi făcută printr-o aplicație care urmează să fie pusă la dispoziție de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule (BAAR) și asigurătorii emitenți ai polițelor.

Actualitate

YHP Logo