Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

IMPORTANT PENTRU ȘOFERI – Top prețuri și vânzări RCA la patru luni după limitarea tarifelor prin lege. Schimbări majore în clasamente

Publicat cu

pe

S-au făcut patru luni de când Guvernul a adoptat prin HG propunerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de a limita prețurile RCA la nivelurile maxime practicate de fiecare societate de asigurări în parte, pe fiecare segment de clienți, în data de 28 februarie 2023. Cu ajutorul datelor de vânzări ale mai multor brokeri semnificativi, Economica a urmărit evoluția prețurilor și pe cea a cotelor de piață în toată această perioadă. Au avut loc schimbări importante atât în ceea ce privește primele medii cât și din perspectiva cotelor de piață ale societăților vânzătoare.

Așa cum anticipa Economica, după „fuleul” din prima perioadă de după falimentul Euroins și plafonarea prețurilor, Grawe a redus turația motoarelor RCA, iar acest lucru se vede din creșterea primei medii (plus de aproape 19% în august față de aprilie) și, drept rezultat, scăderea cotei de piață (doar 13% în ultima săptămână față de 24% în prima săptămână de după limitarea prețurilor). O scădere aproape la jumătate a cotei au înregistrat și ciprioții de la HD, care luaseră de asemenea avânt. De la 14% în prima săptămână de după limitare, HD a ajuns la 7,7% cotă din vânzări, în ultima săptămână, pe fondul creșterii primei medii cu circa 40%.
De crescut a crescut mai ales Axeria Iard, care își dublează cota până la 16,6%, cu mențiunea că este și singura societate care mai vinde într-un procent notabil contracte pe o lună. Revine pe locul doi și Allianz Țiriac, a cărei cotă a urcat la 19%, de la 13%, fără a se constata modificări substanțiale de preț. Restul clasamentului îl puteți consulta mai jos.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate