Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

ÎN BALCANI – Ministrul sârb de Externe: Nu vom recunoaște niciodată Kosovo

Publicat cu

pe

Prim-vicepremierul şi ministru de externe sârb Ivica Dacic a declarat vineri că, pe baza instrucţiunile primite de la preşedintele Aleksandar Vucic, a transmis clar în Consiliul de Securitate al ONU în numele Serbiei că Belgradul nu va recunoaşte niciodată Kosovo şi nu vota pentru admiterea sa la ONU, informează agenţia Agerpres.

Într-o discuţie cu Tanjug după ce s-a întors de la New York, unde a participat joi la o reuniune Consiliului de Securitate al ONU despre Kosovo, Dacic a spus că înfiinţarea unei Comunităţi a Municipalităţilor Sârbe este o condiţie fără de care nu ar mai exista nicio punere în aplicare a acordurilor stabilite cu Pristina.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat, cu câteva săptămâni în urmă, că regiunea Kosovo va fi în Serbia peste patru ani, până la finalul mandatului său. Zilele trecute, autorităţile de la Pristina le-au acordat etnicilor sârbi din Kosovo un termen de opt luni pentru a-şi schimba paşapoartele emise de Serbia cu unele emise de Kosovo, pentru a putea călători în Uniunea Europeană fără vize.

Decizia a venit după ce Parlamentul European a aprobat acordul UE-Kosovo de liberalizare a vizelor, în baza căruia cetăţenii din Kosovo vor putea călători în Uniune şi cetăţenii UE vor putea merge în Kosovo fără a solicita viză, pentru perioade de şedere de până la 90 de zile.

Actualitate

YHP Logo