Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

ÎN MARAMUREȘ – 279 de vitezomani sancționați de polițiștii rutieri în weekend

Publicat cu

pe

Polițiștii rutieri, sub coordonarea Serviciului Rutier Maramureș, au acționat, în finalul de săptămână trecut, zilnic pe arterele județului pentru siguranța traficului rutier și depistarea conducătorilor auto care nu se conformează legislației rutiere în vigoare.

„Respectarea vitezei legale a fost principalul obiectiv de verificare al polițiștilor rutieri, având în vedere faptul că viteza excesivă este principala cauză generatoare de accidente rutiere. Astfel, 279 de conducători de autovehicule au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea acestei prevederi, iar 28 de pietoni pentru încălcarea normelor care îi vizează. Polițiștii rutieri au efectuat aproximativ 200 de testări cu aparatul etilotest, pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

În urma neregulilor constatate la regimul rutier, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 75 de permise de conducere, fiind retrase 27 de certificate de înmatriculare. În perioada amintită, polițiștii maramureșeni au constatat 16 infracțiuni rutiere, din care două au fost săvârșite de conducătorii auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și opt dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat”, arată IPJ Maramureș.

Tot în perioada amintită a fost luată măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de un bărbat de 52 de ani, care a condus un autoturism cu o alcoolemie de 1,71mg/l alcool pur în aerul expirat și având permisul de conducere anulat.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate