Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ÎN PERICOL – Oamenii de știință mențin „Ceasul Apocalipsei” la 90 de secunde înainte de miezul nopţii

Publicat cu

pe

Membrii organizației „The Bulletin of the Atomic Scientists” au anunțat marți că au menținut ceasul simbolic al sfârșitului lumii la 90 de secunde de miezul nopții, o valoare identică cu cea din anul precedent. Aceștia au avertizat că amenințarea războiului nuclear persistă în contextul conflictului din Ucraina și al celui din Fâșia Gaza, alături de preocupările generate de încălzirea globală, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Oamenii de știință atomici au ajustat ceasul la 90 de secunde înainte de miezul nopții, reprezentând momentul teoretic al distrugerii totale. Setarea ceasului reflectă riscurile „existențiale” pentru Pământ și omenire, cum ar fi amenințarea nucleară, schimbările climatice și tehnologiile perturbatoare precum inteligența artificială și noile biotehnologii.

Rachel Bronson, președinta și CEO-ul organizației, a declarat pentru Reuters că „zonele fierbinți de conflict din întreaga lume reprezintă o amenințare pentru escaladarea nucleară, schimbările climatice au deja consecințe nefaste, iar tehnologiile disruptive precum inteligența artificială și cercetarea biologică progresează mai rapid decât măsurile de siguranță.” Ea a subliniat că menținerea aceleași setări ca în anul precedent „nu indică că lumea este stabilă.”

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate