Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

ÎN PRIMELE 7 LUNI – Sute de apeluri nejustificate în Maramureș la numărul 112. Vinovații au fost amendați

Publicat cu

pe

Peste 450 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii maramureșeni pentru apel fals sau abuziv în primele șapte luni ale anului.

Dispeceratele de poliție a Centrului Operațional Maramureș au capacitatea de a recepționa toate apelurile primite, 24 de ore pe zi, de a transmite în regim de urgență orice informație necesară activității de poliție și de a coordona toate activitățile de pe raza de competență a unității.
În ultimele 24 de ore, prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 au fost direcționate către I.P.J. Marmureș 127 de apeluri, iar polițiștii operativi au intervenit la 68 dintre aceste sesizări. În acest interval, polițiștii au preluat două apeluri de alertare falsă.

„Reamintim faptul că, alertarea falsă a agențiilor specifalizate de intervenție sau apelarea abuzivă a numărului unic de urgență se sancționează contravențional cu amendă sau prestarea de activități în folosul comunității.
În primele șapte luni ale acestui an, polițiștii au aplicat 458 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 34 din 2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, în urma cărora cetățenii au apelat în mod abuziv sau nejustificat S.N.U.A.U. 112”, informează reprezentanții IPJ Maramureș.

Polițiștii reamintesc cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar în situații reale ! Apelurile abuzive pot împiedica oamenii care au nevoie de ajutor real să primească asistența necesară !

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo