Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ÎN SFÂRȘIT – Testarea cosmeticelor pe animale, interzisă în Canada

Publicat cu

pe

Noua lege anunțată de Guvernul canadian interzice, atât testarea produselor cosmetice pe animale, cât și vânzarea de produse bazate pe date obținute prin testare pe animale, scrie CNN. Asta deși cabinetul din Canada susține că testele pe animale pentru cosmetice au fost „rar desfășurate în Canada”.

Textul proiectului de lege prevede: „Nimeni nu va vinde cosmetice decât dacă persoana poate stabili siguranța produsului cosmetic fără să se bazeze pe datele derivate dintr-un test efectuat pe un animal care ar putea cauza durere, suferință sau rănire, fizică sau psihică, pentru animal (…) Nimeni nu trebuie să efectueze un test pe un animal care ar putea cauza durere, suferință sau răni, fizice sau psihice, animalului.” Legea a fost citită pentru prima dată în Camera Comunelor în aprilie și a primit aprobarea regală pe 22 iunie.

Ministrul canadian al Sănătății, Jean-Yves Duclos, a transmis printr-un comunicat: „Protecția animalelor, acum și în viitor, este ceva ce mulți canadieni au cerut și o reușită pe care o putem sărbători cu toții. Suntem mândri să mergem mai departe cu această măsură și să îi asigurăm pe canadieni că produsele pe care le cumpără sunt fără cruzime. Vom continua să lucrăm cu experți și parteneri internaționali pentru a explora alternative sigure, fără cruzime, astfel încât să nu mai sufere și să moară animale din cauza testelor cosmetice”. Autoritățile au anunțat că Health Canada deja lucrează pentru a identifica „alternative eficiente la testarea pe animale” în afara lumii cosmetice.

Canada se alătură astfel Uniunii Europene, Australiei, Regatului Unit și Coreea de Sud, care au luat toate măsurile pentru a interzice testarea cosmetică pe animale, potrivit comunicatului Guvernului Canadian.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate