Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

ÎN SPAȚIU – NASA şi SpaceX au trimis un echipaj spre Staţia Spaţială Internaţională

Publicat cu

pe

NASA şi SpaceX au trimis sâmbătă patru astronauţi spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul capsulei Dragon a SpaceX, după ce o primă încercare a fost anulată cu o zi înainte, relatează AFP.

Capsula Dragon, transportată de o rachetă Falcon 9, a decolat la ora 03:27 (07:27 GMT) de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida, având la bord echipa misiunii numită ‘Crew-7’, în faţa a aproximativ 10.000 de oameni.

Misiunea a fost comandată de americanca Jasmin Moghbeli şi îi include pe danezul Andreas Mogensen, japonezul Satoshi Furukawa şi rusul Konstantin Borissov.

„Am decolat”, a anunţat NASA pe X (ex-Twitter), iar uralele au putut fi auzite apoi din camera de control când capsula s-a desprins de rachetă.

„Poate că suntem din patru ţări diferite, dar formăm o echipă unită cu o misiune comună”, a spus Jasmin Moghbeli după separare.

Decolarea a fost iniţial programată pentru vineri, dar a fost mutată pentru a examina o componentă a capsulei Dragon.

Aceasta este prima călătorie în spaţiu pentru Konstantin Borissov şi Jasmin Moghbeli.

„Ceea ce aştept cu nerăbdare este să privesc planeta noastră de sus”, a declarat absolventa de MIT, de origine iraniană, într-o conferinţă de presă luna trecută. „Toţi cei cu care am vorbit şi care au zburat vreodată au spus că este o perspectivă care îţi schimbă viaţa”, a adăugat ea.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate