Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ÎN TOP – România rămâne al doilea cel mai mare exportator european de cereale

Publicat cu

pe

Cu trei săptămâni până la finalul acestui an comercial agricol, România și-a adjudecat aproape sigur poziția a doua în clasamentul celor mai mari exportatori de cereale din UE. Ca și anul trecut, liderul rămâne Franța, la o distanță de peste 7 milioane de tone, mai ales din cauza exporturilor mari de grâu și a faptului că România nu a vândut deloc sorg, ovăz și secară.

În primele 50 de săptămâni ale anului comercial agricol 2022/2023 ( 1 iulie 2022- 30.06.2023), cu trei înainte de final de an, exporturile de cereale ale României ( grâu, făină de grâu comun – echivalent boabe, grâu dur, făină de grâu dur – echivalent în boabe, orz, malț -echivalent în boabe, porumb, secară, ovăz, sorg) au ajuns la 7,4 milioane de tone, ceea ce plasează România pe poziția a doua între exportatorii de cereale europeni, potrivit datelor Comisiei Europene consultate de Economica.

Ca și anul trecut, lider de piață rămâne Franța, cu exporturi de 14,4 milioane de tone, în timp ce poziția a treia a fost adjudecată de Germania, cu 6 milioane de tone, urmată de Polonia cu 3,8 milioane de tone.

Actualitate

YHP Logo