Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

ÎN URMĂTORII ANI – Orașul Borșa va fi racordat la rețeaua de gaze naturale

Publicat cu

pe

Administrația locală din Borșa a purtat discuții cu reprezentanții TransGaz și firme care se ocupă de construirea rețelelor de distribuție gaze naturale din zona Mediaș și Timișoara și va demara un nou proiect de amploare: alimentarea cu gaze a orașului Borșa.
„Ministerul Energiei și Ministerul Dezvoltării ne-au comunicat deja că Borșa este lcoalitatea care cumulează cel mai mare punctaj în asigurarea finațărilor pentru rețelele de gaze naturale: magistrală nouă, aglomerație urbană, configurația terenului și înlocuirea unui sistem de încălzire bazat pe lemn.
Concluzia: Cele 12.000 de case și cele 76 de blocuri, din Borșa vor beneficia de racordarea la gaze în următorii ani!
Următorul pas: Se va întocmi Studiul de Fezabilitate pentru întregul oraș si etapele de finanțare vor fi împărțite astfel: racordarea orașului la magistrala de gaz, construirea stației de reglare-măsurare și racordarea zonei centrale a orașului. Etapa a doua, racordarea Cartierului Baia Borșa și Rotundu. Etapa 3: racordarea Complexului turistic și a cartierelor Poiana, Birț, Poposală și Fântâna, iar în etapa a 4-a, se vor racorda restul imobilelor din Borșa”, transmite primarul Sorin Ioan Timiș.
foto ilustrativ

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate