Connect with us

NEWS

ÎN VECINI – Ucraina negociază prima vizită a premierului ungar Viktor Orban în ultimii 15 ani

Publicat cu

pe

Ucraina se pregătește să primească vizita premierului ungar Viktor Orbán, prima în aproape 15 ani, a anunțat Olha Stefanișina, viceprim-ministrul ucrainean pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică, într-o declarație pentru agenția Reuters.

Stefanișina a abordat subiectul în cadrul unui briefing la Bruxelles, referindu-se la viitoarea reuniune a miniștrilor de externe ai Ucrainei și Ungariei de la Ujhorod, menționând că aceasta este „legată de pregătirea viitoarei vizite a premierului Orbán în Ucraina.”

La întrebarea postului Radio Libertatea despre locul întâlnirii – fie la Kiev, fie la Budapesta, vicepremierul nu a oferit un răspuns direct, dar a subliniat că este „fundamental” pentru ea să îl vadă pe premierul Ungariei la Kiev.

Stefanișina a confirmat pentru Reuters că se referă la iminența vizitei lui Orbán în Ucraina. Miniștrii de externe ai celor două țări urmează să se întâlnească la Ujhorod pe 29 ianuarie pentru a pregăti o viitoare întâlnire între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și premierul ungar Viktor Orbán.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate