Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ÎN WEEKEND – Peste 200 de testări cu aparatul etilotest realizate de polițiștii maramureșeni

Publicat cu

pe

Polițiștii maramureșeni, sub coordonarea Serviciului Rutier, au fost prezenți pe drumurile publice din județ și în weekend-ul care tocmai s-a încheiat.

Astfel, în perioada 28 – 30 iunie, peste 50 de polițiști au fost angrenați, zilnic, pentru depistarea celor care, conducând sub influența băuturilor alcoolice sau al substanțelor interzise, pun în pericol siguranța participanților la trafic. Astfel, în perioada menționată au fost realizate 206 testări alcoscopice și 12 testări drugtest.
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 315 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 162 dintre acestea pentru depășirea limitelor legale de viteză.

De semenea, polițiștii au reținut 38 permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.
Totodată, polițiștii au constatat 16 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, cinci dintre ele de conducere sub influența băuturilor alcoolice. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și sub coordonarea procurorului se continuă cercetprile în vederea documentării activității infracționale și luarea măsurilor legale.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate