Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

INCIDENT – Doi proprietari de câini, amendați de polițiștii băimăreni

Publicat cu

pe

Astăzi, în urma unei intervenții a polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor, deținătorii a două exemplare canine au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislative privind Protecția Animalelor.

„În fapt, polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe strada Podinei un exemplar canin periculos, metis Amstaff, lăsat fără supraveghere de proprietarul acestuia, un bărbat de 36 de ani, ar fi atacat un alt exemplar canin Yorkshire Terrier deținut de o femeie de 62 de ani, provocându-i leziuni.
Astfel că, în urma verificărilor amănunțite efectuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, s-a stabilit o culpă comună a proprietarilor în ceea ce privește domeniul legislativ ce vizează deținătorii de animale, fiind luată măsura sancționării contravenționale”, informează IPJ Maramureș.

Având în vedere faptul că îngrijirile medicale acordate de proprietar animalului rănit nu ar fi corespunzătoare și suficiente, existând posibilitatea existenței unei stări de pericol asupra vieții sau sănătății acestuia, polițiștii specializați în protecția animalelor au dispus emiterea de îndată, pentru siguranța patrupedului, a unui ordin de plasare în adăpost.

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate