Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

INEDIT – 19 lucruri mai puțin cunoscute, dar pe care orice iubitor de pisici trebuie să le știe

Publicat cu

pe

Știi ce vrea să spună cu adevărat o pisică atunci când șuieră la tine? Comportamentaliști și medici veterinari dezvăluie numeroasele secrete ale prietenilor noștri felini, într-un reportaj pentru The Guardian. De la vechii egipteni până la toți cei care au dat vreodată click pe un videoclip cu pisici pe internet, am fost și suntem atrași de stăpânii noștri felini.

Se spune că Leonardo da Vinci le-ar fi descris ca fiind „o capodoperă”. Există o emoție în faptul că ceva atât de drăguț și iubitor este și un potențial psihopat. Spre exemplu, sigur v-ați trezit cel puțin o dată cu pisica în toiul nopții lângă voi, cu fața ei holbată la câțiva centimetri de a voastră.

Judy Melinek, medic legist, a scris în cartea sa că un câine de companie va sta cu credință lângă cadavrul stăpânului său, dar o pisică „te va mânca imediat, fără nicio reținere. Am văzut rezultatul”. Mulți proprietari de pisici vor găsi acest lucru de necrezut.

Pisicile sunt enigmatice și greu de cunoscut, dar iată câteva fapte care v-ar putea permite o mică privire în viața lor ciudată.

Ce îți spune coada lor?
Lucy Hoile, specialist în comportamentul pisicilor și autoarea cărții The Book Your Cat Wishes You Would You Would Read (Cartea pe care pisica ta ar vrea să o citești), spune că o pisică prietenoasă va avea tendința de a se apropia de tine cu „o coadă cu „semnul întrebării”. Coada este ținută în sus cu o buclă în partea de sus, făcând o formă de semn de întrebare”.

Pisicile torc din diferite motive

Am putea presupune că toarce pentru că este mulțumită, dar ar putea fi vorba de faptul că își dorește ceva – mâncare sau atenție – sau chiar că suferă. Puteți încerca să încercați să cunoașteți modul în care toarce pisica dumneavoastră, spune Hoile. „Dacă vor ceva de la tine, atunci toarcerea ar fi destul de ascuțită și urgentă. În timp ce, dacă sunt fericiți, atunci ar fi o toarcere de frecvență joasă, ritmată”.

Mai multe amănunte, pe g4media.ro

Actualitate

YHP Logo