Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

INEDIT – Australia are prea multe oi, iar unii fermieri au început le dea gratis

Publicat cu

pe

Excesul de carne de oaie din Australia a făcut ca preţurile să scadă, iar unii fermieri îşi sacrifică sau îşi dau oile gratis pentru a economisi costuri, în loc să le crească la ferme, relatează CNBC.

Preţurile cărnii de oaie au scăzut cu 70% în ultimul an, la 1,23 dolari pe kg, au arătat datele furnizate de Meat and Livestock Australia (MLA).

”Australia a avut câteva sezoane foarte bune în ultimii ani, ceea ce înseamnă că efectivul de oi a ajuns la 78,75 milioane de capete – cel mai mare din 2007”, a declarat Tim Jackson, analist pentru aprovizionare la nivel global la MLA.

Motivul acestui efectiv mare de oi este cei trei ani cu precipitaţii peste medie în regiunile unde se cresc oi din Australia, cum ar fi New South Wales şi Victoria.

Precipitaţiile sunt ideale pentru creşterea ierbii, care este propice pentru hrănirea şi creşterea animalelor.

”Cu cât a plouat mai mult şi cu cât piaţa a rămas plină de viaţă, cu atât mai mult i-a determinat pe producători să păstreze oile pe care altfel le-ar fi sacrificat şi, ca urmare, cifrele au continuat să crească”, a declarat Andrew Spencer, preşedintele Sheep Producers Australia, pentru CNBC, referindu-se la fermierii care ţin mai multe oi la fermă în loc să le îngraşe şi să le trimită la abatoare şi pieţe.

”Fermierii au văzut [de atunci] o scădere masivă a profitabilităţii… Este posibil ca multe oi să nu aibă o piaţă, ceea ce ar putea duce la distrugerea animalelor de către fermieri”, a declarat pentru CNBC Steve McGuire, vicepreşedintele grupului de promovare a agriculturii WAFarmers.

El a adăugat că fermierii ar prefera să dea animalele decât să le sacrifice, dar nu au fost mulţi solicitanţi pentru oile libere.

Actualitate

YHP Logo