Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

INEDIT – Lavinia Goste a lansat un nou videoclip

Publicat cu

pe

După succesul extraordinar înregistrat cu premiera spectacolului de suflet, Autentic Românesc – Din inimi de români, în care peste 100 de artişti le-au fost alături Laviniei Goste şi lui Marius Zorilă pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, artista a revenit în atenţia publicului cu o piesă nouă. Este vorba despre „Faine-s ardelencele”, o melodie care celebrează autenticitatea şi farmecul Ardealului, îmbinând vechiul cu modernul.

„Faine-s ardelencele este o piesă compusă de mine şi orchestrată de soţul meu, Marius Zorilă, împreună cu Orchestra Naţională Valahia, dirijată chiar de el. Odată cu ea, ne-am dorit să ducem mai departe tradiţiile româneşti, dar aducându-le cât mai aproape de lumea modernă. Auzim tot mai des în jurul nostru poveştile oamenilor care au plecat la oraş, dar neregăsindu-se acolo, revin şi se redescoperă pe ei, la sat, îmbinând vechiul cu modernul. Tocmai asta ne-a inspirat şi pe noi şi am vrut transmitem mai departe. Până şi costumul pe care eu îl port spune această poveste: este un costum de mireasă, pentru că ştiţi şi dumneavoastră, când străluceşte mai tare o femeie dacă nu în ziua când este mireasă, un port autentic din zona Ardealului, cusut manual, vechi de peste 100 de ani, pe care mă mândresc să îl am în colecţia mea şi care a fost reinterpretat şi adaptat vremurilor noastre”, a declarat Lavinia Goste.

Clipul melodiei „Faine-s ardelencele” a fost filmat în Muzeul Satului din Cluj Napoca, dar şi pe străzile oraşului încărcat de istorie.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo