Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

INEDIT – Lucruri mai puțin știute despre banala urechelniță

Publicat cu

pe

Nu există maramureșean care să nu fi văzut vreodată o urechelniță. Cu toții am fost învățați de mici ca să avem grijă la ea, pentru că îți poate intra în urechi și de aici probleme de sănătate. Doar că realitatea e alta, după cum ne spun cei de la Ministerul Mediului al Republicii Moldova.
„Știu că nu sunt cea mai simpatică gâză din lume, nu degeaba ați născocit atâtea mituri despre mine. Dar nici voi nu sunteți frumoși pentru mine. Și totuși, Hai să facem cunoștință! Mă numesc Forficula Auricularia sau cum îmi spun prietenii – Urechelniță. Mie nu-mi plac urechile sau creierul uman, dar îmi place să trăiesc pe lângă voi. Vă zic imediat de ce.
Ador fructele, legumele dulci, mierea și păduchii florilor (afidele) din grădinile voastre. Da, ne mulțumim și cu ceva mai stricat, dar hey, trebuie cineva să facă curat în grădină! Am o pereche de aripi, dar mă folosesc foarte rar de ele, pun pariu că nu știați despre asta. Am și clește cu care te pot pișca ori pe altcineva care încearcă să-mi facă rău. Dar fără grijă, nu am venin și în 2 secunde vei uita că te-am ciupit. Îmi este frică și mie, voi sunteți foarte mari! Ziua, eu iubesc să dorm, noaptea mi se face foame. Dacă mă găsești printre fructe, lasă-mă jos, scutură-mă, o să fug de tine mai repede decât crezi. Vă dau un secret din casă și nu vă mai rețin: dacă nu ai umezeală în casă, nu mai suntem prieteni. P.S. mie chiar nu-mi plac urechile și creierul vostru”, spun cei de la Ministerul Mediului al Republicii Moldova.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate